20 Nisan 2024

Mersin’de çölyak hastalarına glütensiz gıda desteği

0

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNCE, RAMAZAN AYINDA İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLAR İÇİN BAŞLATILAN GIDA KOLİSİ DAĞITIMLARI ÇERÇEVESİNDE, SİSTEME KAYITLI ÇÖLYAK HASTALARINA, İÇERİSİNDE GLÜTENSİZ ÜRÜNLERİN YER ALDIĞI GIDA KOLİLERİNİN DAĞITIMINA DA BAŞLANDIĞI BİLDİRİLDİ. (İHA/MERSİN-İHA) Mersin Büyükşehir Belediyesince, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlar için başlatılan gıda kolisi dağıtımları çerçevesinde, sisteme kayıtlı çölyak hastalarına, içerisinde glütensiz ürünlerin yer aldığı gıda kolilerinin dağıtımına da başlandığı bildirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesince, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlar için başlatılan gıda kolisi dağıtımları çerçevesinde, sisteme kayıtlı çölyak hastalarına, içerisinde glütensiz ürünlerin yer aldığı gıda kolilerinin dağıtımına da başlandığı bildirildi.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ‘Her zamanki gibi şefkatli, Ramazan gibi bereketli’ sloganıyla, içerisinde makarnadan mercimeğe, gofretten çikolataya, bisküviden cipse, yağdan patlamış mısıra kadar birçok glütensiz ürünün yer aldığı koliler, çölyak hastalarına ulaştırılıyor. Glütensiz ürünlere ulaşmakta büyük sıkıntılar yaşayan ve ürünlerin pahalılığından şikayet eden çölyak hastaları ve aileleri, Büyükşehir Belediyesinin Ramazan ayı dolayısıyla gerçekleştirdiği gıda kolisi desteğiyle rahat bir nefes aldı. Çölyak hastaları ayrıca Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek büfelerinden glütensiz ekmek ve unlarını da ücretsiz almaya devam ediyor.
“Gıda kolileri çölyak hastalarına özel hazırlandı”
Sosyal Hizmetler Dairesinde görevli sosyolog Nurten Kılıç, çölyak rahatsızlığı bulunan vatandaşların verilerinin sistemlerinde kayıtlı olduğunu belirterek, “Onların ücretsiz ekmek ve un alımları zaten ekmek büfelerimizden devam ediyordu. Bunların yanında çölyak hastalarını Ramazan ayında da unutmadık. Onlara özel, içerisinde glütensiz ürünlerin yer aldığı gıda kolileri hazırlandı. Çölyak rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın genellikle çocukları çölyak rahatsızlığına sahipler. Onları da unutmadık ve koli içerisine gofret, kek, bisküvi, çikolata gibi çocuklara yönelik ürünleri de koyduk” dedi.
“Çocuk olduğum için beni zorluyor”
2,5 yıldır çölyak hastası olan Elif Öner ise nasıl beslenmesi gerektiği hakkında bilgi verirken, “Her şeyin üstünü okumam gerekiyor. Çocuk olduğum için beni tabi zorluyor biraz. Maddi açıdan yüksek oldukları için bazen zorluk çekebiliyoruz. Koli geleceğini duyduğumda çok sevindim. Yani sonuçta gidip hemen alabileceğim şeyler değil. Hemen elimin altında da olmuyor bunlar. Çok teşekkür ediyorum, çok mutlu oldum gerçekten” diye konuştu.  (İHA)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir