29 Mart 2024

DOĞADAN OKULUM ETWINNING PROJESİ İLE ÖĞRENCİLERE ÇEVRE BİLİNCİ KAZANDIRILIYOR

0
Mersin Şehit Erol Olçok İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Semiha Zorlu öncülüğünde başlatılan ve paydaş okullarla işbirliğinde uygulamaya geçirilen “Doğadan Okulum Etwinning” projesi kapsamında, öğrencilere sürdürülebilir bir gelecek için yenilenebilir enerji kaynakları tanıtılarak çevre bilinci kazandırılıyor.
Çevre dostu proje, Yenişehir Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu ortak kuruculuğunda Barabanlı ortaokulu, Özel Pozitif Bilgi Koleji, Adnan Menderes Ortaokulu, Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi ve Özel Mersin Uğur Okulları ile işbirliği içinde eTwinning üzerinden yürütülmeye başlandı.
“GELECEĞİMİZ YOK OLUYOR”
Projenin önemi ve amacı hakkında bilgiler veren projenin kurucusu Mersin Şehit Erol Olçok İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Semiha Zorlu, “Nükleer santrallar, gelişen teknolojinin kötü amaçlı kullanımı, insan popülasyonunun artması, kaynakların bilinçsizce kullanılması ve benzer sebeplerden dolayı geleceğimiz yok olmaktadır. Dünya dönmeye devam etmekte; fakat kuraklık, salgınlar, küresel ısınma ortaya çıkmaktadır. Sürdürülebilir bir gelecek için yenilenebilir enerji kaynaklarını tanıyarak öğrencilerde, eğitim paydaşlarımızda çevre bilinci oluşturulması amacıyla eTwinning projesi yürütülmekteyiz” ifadesini kullandı.
“AMACIMIZ SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK İÇİN FARKINDALIK YARATMAK”
Proje kapsamında yapılacak olan faaliyetleri anlatan Semiha Zorlu, “Çevre dostu projemiz ile yenilenebilir enerji kaynaklarını tanıtmak, yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili farkındalık yaratmak, yenilenebilir enerji kaynaklarının nerelerde kullanıldığını öğretmek, çevre sorunları hakkında farkındalık yaratmak, güçlü bir çevre bilinci oluşturmak, aktif vatandaş olmak ve seslerinin duyulmasını sağlamak, öğrencilerin eleştirel düşünme becerilerini geliştirerek çözümler sunmalarını sağlamak hedeflenmiştir” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir