19 Nisan 2024

‘Seher Aslan’ın katili Seyfettullah Söylemez hala aramızda, unutturmayacağız!’

0
NURDANE KARAKUŞ
Antalya Feminist Kolektif Seher Aslan’a adalet için Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde basın açıklaması gerçekleştirdi.
Fail Seyfetullah Söylemez’in, daha önce birliktelik yaşadığı ve üç yaşında bir çocukları olan Seher Aslan’ı 2 Ekim 2020’de 10. Kattaki evine zorla girerek önce senet imzalatmaya çalıştığını ardından Seher’e altı kere tabancayla ateş ederek öldürdüğünü hatırlatan kadınlar, “Olay günü fail Seyfullah Söylemez., gece saat 02:00 de iki arkadaşı ile birlikte Seher Aslan’ın evine giderek Seher’i ve iki kızını bağlayarak alıkoymuştur. Seher’in ses çıkararak komşularından yardım istemesi üzerine fail Seher’e altı el ateş etmiş ve arkadaşıyla birlikte Seher’in ve büyük kızının telefonlarını alarak kaçmıştır. Fail Seyfullah Söylemez ile birlikte Seher’in evine eve zorla giren diğer sanıklar Barış Şimşek ve Cevdet Dinar olaydan sonra yakalanmış, eve zorla girip telefonları aldıklarını kabul etmişlerdir. Seher’i öldüren Seyfullah Söylemez’in ise, cinayetten sonra bir süre İstanbul’da kalıp ardından yurt dışına kaçtığı iddia edilmektedir. Yani Seher’in katili hala serbest!
Seher’i Öldüren fail Seyfetullah Söylemez Ekim 2020’den beri hala yakalanamadı!” açıklamasını yaptılar.
“Seher’in ölümünden yetkililer de sorumludur”
Dördüncü duruşmada Seher’in ailesinin avukatlarının bir kez daha Seher’in yıllardır sistematik olarak Seyfetullah Söylemez’den şiddet gördüğünü ve tehdit edildiğini dile getirdiğini ifade eden kadınlar, “Eğer Seher’in gördüğü tehdit ve şiddet devlet tarafından önlense idi, şuan Seher’in aramızda olacaktı. Seher’in ölümünden fail Seyfullah kadar onu koruyamayan yetkililer de sorumludur! Seher’in ölümünden sonra da faili yakalamak için etkin bir soruşturma yürütülemediği gibi failin yurtdışına çıkışı da engellenememiştir. Seher daha önce de şiddete ve tehdide maruz kaldığı için Muş, Mersin ve Ahlat’ta Seyfullah Söylemez’den defalarca şikayetçi olmuş fakat 6284 uygulanmadığı için Seyfullah Söylemez her defasında serbest kalmıştır. Cezasızlıktan da cesaret alan Seyfullah Söylemez, şikâyetlerinden vazgeçmesi için Seher’i silahla tehdit etmiştir. Failin daha önce de Seher’i tehdit ettiğini diğer sanıklar Barış Şimşek ve Cevdet Dinar’da beyan etmişlerdir.  Mahkemeler“ Şikâyetçi Olsaydın, Devlet Seni Korurdu“ diyor, ama devlet kadınları koruyamıyor!
Seher’in evinin bulunduğu apartmana 02.20’de giren failler tanık ifadelerine göre 09.00’a kadar evde kalmışlardır. Daha önce 30 kere şikâyet eden ve öldürüleceğini söyleyen Seher’in evinde fail 7 saate yakın kaldığı halde, devlet makamları Seher’in evini kontrol etme gereği duymamışlardır. Biz kadınlar cezasız kalan şiddettin dozunun giderek arttığını sonunda da failin hedef aldığı kadını öldürdüğünü defalarca kez söyledik. Seher’in ölümü de de şiddettin dozu artarak sürmüş ve fail sonunda Seher’i öldürmüştür. Kadınları katleden failler serbest, adli merciler ise kadınların yaşamlarını koruyacak mekanizmaları işletmiyor. Yasalar uygulanana, şiddeti önleyecek adımlar atılana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz!” şeklinde konuştular.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir