16 Nisan 2024

MESKİ ANAMUR ATIKSU TESİSİ, ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI

0

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Anamur Atıksu Arıtma Tesisi, kapılarını Anamur Özel Uğur Ortaokulu’na açtı. Ziyarete gelen öğrencilere, atıksuların arıtılarak Akdeniz’e deşarj edilmesi ile MESKİ’nin çevre bilinci yaratılması konusundaki çalışmaları anlatıldı.

22 Mart Dünya Su Günü’nü Mersin merkezde coşkulu bir şekilde kutlayan MESKİ, bu kapsamda Anamur Atıksu Arıtma Tesisi’ni Özel Uğur Ortaokulu öğrencilerine ziyarete açtı. Tesisi gezen öğrenciler, atıksularla ilgili yapılan çalışmaları yerinde inceleme fırsatı buldu. Bilinçli su tüketimi ve tasarruf hakkında geniş kapsamlı bilgilendirme yapılan öğrenciler, geziden memnun ayrıldı.

MESKİ’nin atıksu arıtma tesisleri 7/24 esasına dayanarak işletiliyor

MESKİ’nin atıksu arıtma tesislerine gelen atıksular, Avrupa standartlarında arıtılıp deşarj limitlerine uygun şekilde alıcı ortama iletilerek, ekolojik dengenin korunmasına katkı sağlanıyor. MESKİ’ye bağlı olarak işletilen Anamur Atıksu Arıtma Tesisi’nde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ait Sürekli Atıksu İzleme Sistemi (SAİS) kabini bulunuyor.

Bakanlık, tesisin çıkış suyundan numune alarak sürekli ölçüm yapıyor. Teşvik tedbirleri kapsamında atıksu arıtma tesislerinde kullanılan elektrik enerjisi giderlerinin % 50’si teşvik olarak tesise geri ödeniyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından akredite olan MESKİ Merkez Su ve Analiz Laboratuvarı tarafından her ay düzenli olarak giriş ve çıkış suyundan numuneler alınarak, çıkış suyunun arıtma verimliliği kontrol altında tutuluyor. MESKİ, vatandaşların Mersin sahillerinin her noktasında güvenle denize girilebilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir