28 Mart 2024

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, RAMAZAN’IN BEREKETİNE BEREKET KATIYOR

0

Mersin Büyükşehir Belediyesi, her kesime yönelik yürüttüğü sosyal projelerine aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Ayı boyunca devam edecek olan yemek dağıtımlarını başlattı. İftarın ilk yemeğini vatandaşlara ulaştıran Büyükşehir, Ramazan sofralarına bereket katacak. Ramazan boyunca 13 ilçede devam edecek hizmetten günlük 12 bin kişi yararlanacak.

Büyükşehir’in yemekleri Ramazan boyunca sofralara aş oluyor

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin öncülüğünde sürdürülen ücretsiz yemek dağıtımı, Ramazan’ın ilk gününde de birçok mahallede devam etti. Ramazan sofralarını bereketlendirecek olan hizmetle her gün kent genelinde belirlenen özellikle dezavantajlı mahallelerde günlük 12 bin kişiye ücretsiz yemek dağıtılacak. Ramazan boyunca her gün kavurma, pilav ve tatlıdan oluşan menü sofralarda yerini alacak.

Mobil Mutfak Tırı Ramazan Ayı boyunca Anamur ve Bozyazı ilçelerinde konuşlanacak. Tırda pişen yemekler iftar için vatandaşların evlerine ulaştırılacak. Büyükşehir’in yaşlı, engelli, kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşları önceleyerek yürüttüğü evlere yemek hizmeti ise Ramazan boyunca da devam edecek.

“Günde 12 bin kap yemek 13 ilçede vatandaşlarımıza ulaştırılacak”

Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Özlem Yaşar, Ramazan ayında da her gün binlerce vatandaşa ulaşacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“30 gün boyunca aşhanemizde hazırladığımız iftar yemeklerini Mersin genelinde bütün noktalara ulaştırmayı planlıyoruz. Merkezde merkez ekiplerimiz dağıtım yapacak. İlçelerde de Muhtarlık Dairesi’ne bağlı koordinasyon müdürlüklerimiz yemekleri vatandaşlarımıza ulaştıracak. Günde 12 bin kap yemek 13 ilçedeki vatandaşlarımıza ulaştırılacak. Menümüzde kavurma, pilav ve hurma var. 30 gün boyunca aynı menüyü sunacağız. 30 gün boyunca Mersin’de bütün mahallelere girmeyi, mümkün olduğunca çok sayıda vatandaşımıza ulaşmayı planlıyoruz. Ramazan’da da herkesin yanında olmayı istiyoruz.”

“Hayırlı Ramazanlar”

Turgutreis Mahallesi’nde ikamet eden Deniz Keklik, Büyükşehir ekiplerinin kapısını çalıp iftarlık yemekleri kendisine teslim ettiklerinde çok şaşırdığını ifade ederek, “Hayırlı Ramazanlar. Vahap Başkanımıza saygı ve sevgilerimizi sunuyorum. Böyle bir imkan sağladığı için teşekkür ediyorum. Başarısının devamını biliyorum. Şaşırdım çünkü gerçekten böyle bir şey hiç almadım, gelmedi. O yüzden sizi görünce de sevindim” diye konuştu.

“Kimin eli değmiş ise sağ olsun”

Bediha Susur ise iftar yemeği dağıtımından memnun olduğunu belirterek, “Çok teşekkür ediyoruz. Allah yerini doldursun. Yapana, gönderene, ilgilenene çok teşekkür ediyoruz” dedi.

İftarlık yemekler Tarsus’ta da dağıtıldı

Büyükşehir Belediyesi Aşhanesinde hazırlanan iftarlık yemekler, Tarsus’ta da Ramazan’ın ilk günü Gazipaşa, Bağlar ve Altaylılar Mahallelerinde dağıtıldı. Kavurma, pilav ve hurmadan oluşan iftarlık menüsü özel olarak paketlenerek, vatandaşlara ulaştırıldı. Diğer ilçelerde de iftar yemekleri Büyükşehir ekipleri tarafından vatandaşlara kapı kapı dağıtıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir