20 Nisan 2024

PİYASADA SAHTE PARA ALARMI

0

Sahte paralarda giderek artış yaşanması hem vatandaşları hem de esnafları tedirgin duruma düşürdü.

Son zamanlarda sahte paraların piyasada çoğalması esnafları da tedirginleştiriyor. Sahte paranın dolandırıcılığa girdiği halde bu paralarda giderek artışlar yaşanıyor. Esnaflar da sahte paranın çok iyi bir şekilde yapıldığını ve artık sahte olduğunu çözmediklerini belirti. Bu paraların sahte olduğunu çözmek için çoğu esnaf sahte para makinesini bulunduruyor. Esnaf, piyasa da çok sahte paraların döndüğünü ve artık alış veriş yapmaktan bile çekindiklerinin altını çizdi.

 

“TÜM ESNAFLARDA ŞUAN SAHTE PARAYI BELİRLEME MAKİNASI BULUNMAKTADIR”

 

Sahte paranın piyasada çok olduğunu vurgulayan Esnaf Aydın Aydın: ‘‘Başımıza da böyle sahte para olayları denk geliyor. Adam para bozdurmaya geliyor. Herkesin işi görülsün diye parayı bozduruyoruz ama sonradan da sahte çıkınca artık bozduramıyoruz. Daha doğrusu sahte çıkacağından korkuyoruz. Öyle paralar çıkarmışlar ki zor anlayabiliyoruz. Tüm esnaflarda şuan sahte parayı belirleme makinası bulunmaktadır. Bende aldım yoksa alış veriş yapmaktan korkuyorsun. Eskiden makinalar yokken genelde paranın kabartmalarına bakarak farkına varıyorduk şimdilerde ise o da bir işe yaramıyor diyebiliriz.’’ ifadelerini kullandı.

“BAZEN MAKİNE BİLE ÇOK PROFESYONEL PARALARI ÇÖZEMİYOR”

 

Sahte paranın profesyonel yapıldığına değinen bir diğer esnaf Kürşad Ayan: ‘‘Herkeste olduğu gibi bizde de sahte parayı belirleme makinesi bulunmaktadır. Durum bundan ibaret kalmış diyebiliriz. Piyasa da çok sahte para dolaşıyor. Öyle paralar yapıyorlar ki eskiden kalemle falan çizerek anlayabiliyorduk. Şimdi onunla da anlayamıyorsun. Sonradan para alış verişinde daha dikkatli olmaya başladık. Şimdide makine ile bakıyoruz. Bazen makine bile çok profesyonel paraları çözemiyor. Geçenlerde ATM’lere sahte para yatırmışlar ve tekrardan sahte olmayan paraları çekmişler. Yani o kadar profesyonel yapılıyor ki ondan daha dikkat etmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir