“Görülmüştür Ekibi” ile “redfotoğraf grubu” öncülüğünde düzenlenen sergide 57 fotoğraf yer alıyor. Projeye 68 tutuklu ve hükümlü, 60 fotoğrafçı  aktif olarak katıldığını belirtildi. Proje sergisinin nasıl bu duruma geldiğini açıklayan Adil Okay, Mersin’den sonra Urfa’da sergilerinin devam edeceğini ifade etti.

Sergide  politik mahpuslarla dayanışmak, onların sesini, düşünce üretimlerini dışarı duyurmak amacıyla başlattıkları proje sergi fotoğrafları ilgiyle seyredildi.

 

“TUTSAKLARIN DÜŞLERİNİ GÖRÜNÜR KILMAK’’

Adil Okay, projelerinin ikinci aşamasında iki yıl süren meşakkatli bir yolculuktan sonra 30’a yakın cezaevine yeniden girerek 68 Tutsak ile 60 Fotoğrafçının buluşmasını gerçekleştirdiğini belirtti.

Adil Okay: “Bu buluşmaların birinci amacı ‘tutsakların düşlerini görünür kılmak’tı. Bir diğer amacı da her geçen gün artan politik tutuklu ve hükümlülere bir selam iletmek, varlıklarını dışarıda yaşayanlara yeniden duyurmaktı.’’ dedi.

 

‘‘BETİMLEMELERİ FOTOĞRAFLARA YANSIMIŞTIR’’

“İçeriden Dışarıya Fotoğraf – Düşler Tutsak Edilemez” adlı yeni serginin yüzlerce insanın, şairin, yazarın, ressamın, fotoğrafçının destek olduğu kollektif çalışmanın bir ürünü olduğunu ifade eden Okay: ‘‘Tutsakların düşleri, onların betimlemeleri üzerine fotoğraflara yansımıştır. Sergide hem betimlemeleri hem de fotoğrafları görecek, böylelikle tutsakların seslerini duyabileceksiniz. İşte bu projede amacın hasıl olması size bağlıdır. Zira sanat eseri, ancak seyirciyle, okuyucuyla, izleyiciyle tamamlanır. Bu bağlamda sizden tek beklentimiz, davetimize icap etmeniz, gelip bin bir emekle ördüğümüz bu görsel edebi şöleni izlemeniz, tutsakların düşlerini görünür kılmamıza destek olmanızdır.’’ şeklinde konuştu.