28 Mart 2024

HASTANE CADDESİ KAN KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR

0

Bir zamanlar Mersin’de alışverişin merkezi olan Hastane Caddesi, günden güne ıssızlaşıyor. Esnaf azalan kalabalıktan ve düşen satışlardan şikayetçi.

Mersin Hastane Caddesi gün geçtikçe eski önemini yitiriyor. Hastane Caddesi eskiden özellikle pazar günleri alışveriş ve gezintilerin adresiyken, şimdilerde pazarları birçok esnaf müşteri olmamasından dolayı kepenk açmıyor.

Forum Alışveriş Merkezinin açılmasından sonra alışveriş ve gezinti merkezi oldu.Buranın  merkez noktası haline gelmesiyle Hastane Caddesini ikinci planda bıraktı.

 

“AVM’LER BİZİ İKİNCİ PLANDA BIRAKIYOR”

 

Hastane caddesinde yer alan ve bu konuyla ilgili sitemde bulunan esnaf Necip Tıraş: “İnsanlar farklı yerleri yeni çağdaş olan yerleri tercih ediyor. Yeniliğe açık bir halkız. Burası oraya göre daha çok eski kalıyor. Yani orası genelde elit insanlar takılıyor gibi geliyor. Kendini elit göstermek isteyenler bile orada alış veriş yapıyor orada geziyor. Bu durum burayı ikinci planda bırakıyor. Büyük AVM’nin orada yer alması her şeyi bulabilecekleri içinde tercih ediliyor. Ama çarşı öyle değil esnaflar kaldırımda bir şeyler satmaya çalışıyor. Pozcu forum bölgesinde böyle bir şeyin olacağı düşünülemez. AVM’lerin olması insanları fazla yormuyor. Her şeyi içinde barındırıyor. Yemeği, kafesi, sineması, v.b ihtiyaçların giderilebileceği şeyler bulunmaktadır.” şeklinde konuştu.

 

 

“CADDEDE İNSAN YOK DENECEK KADAR AZ DİYEBİLİRİZ”

 

Aynı cadde üzerinde bulunan bir başka esnaf Mehmet Yiğit ise şunları kaydetti: “Ben eski bir esnafım. Buralar eskiden çok kalabalıktı. Giderek durum bu hale gelmesi tabi büyük AVM’lerin açılması diyebiliriz. Genelde gençler oralarda alış veriş yapıyor. Çarşıya da yatırımların daha çok yapılmasını istiyoruz. Eskisi gibi buraya da insanlar gelsin. Bugün normalde eskiden insanlar yürüyemez şekildeyken şimdi ise o zamana göre caddede insan yok denecek kadar az diyebiliriz” ifadelerini kullandı. 

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir