20 Nisan 2024

“BABA YAZARLAR, BABALAR GÜNÜNDE KİTAPLARINI İMZALADI”

0

Babalar Günü dolayısıyla; Akdeniz Belediyesi ile Mersin Yazarlar Derneği (MYD) işbirliğinde düzenlenen renkli etkinlikte, baba yazarlar kitaplarını imzaladı, şairler de baba konulu şiirlerini okudu.
Mersin Yoğurt Pazarı Parkı’nda düzenlenen etkinlik yoğun bir ilgi ve katılımla gerçekleşti. Yoğurt Pazarı Parkı civarından geçen vatandaşların dikkatini çeken etkinlikte şiir sergileri ilgi gördü. Şairlerin şiirlerini dinleyen vatandaşlar, yazarların kitap stantlarını gezdi. Etkinlikte bazı çocuklar da babalarına yazdıkları şiirleri okudu.
Etkinliğe; Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin Büyükşehir Belediyesi Stratejik Daire Başkanı Bedrettin Gündeş, MHP Toroslar İlçe Başkan Yardımcısı Durdu Onat, Artvinliler Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Şerafettin Bilgili, Silifkeliler Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Fahri Bulut, Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, dernek yönetimi, yazarlar, şairler ve davetliler katıldı. 

Aydın; “Babaları kıymeti, yaşarken bilinmeli”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın; “Babanın kıymeti, yaşarken bilinmeli. Baba atadır, baba güç demektir. Babasını örnek alan oğul, yaptığı her işte başarılı olacaktır. Mersin Yazarlar Derneği olarak, imza etkinliği ile her oğlun babasına hediye edeceği bir kitap olsun istedik. Akdeniz Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Gültak bizlere kapı açtı, imkân sağladı ve bu etkinliği düzenledik. Kendilerine teşekkür ediyorum. Etkinliğe emeği geçen ve katılım gösteren yazar-şair dostlarıma da şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Başkan Gültak; “Babalarımız, en büyük yol göstericilerimizdir”
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ise konuşmasında; babalık görevinin ağırlığı ve önemine değindi. “Nasıl ki aile, toplumun temel taşı ise; babalarımız da bu temeli ayakta tutan çok büyük sağlam çınarlarıdır” diyen Başkan Gültak; “Babalarımız her şeyin en güzelini hak eder. Çünkü onlar bizim için karşılıksız her türlü vefayı, cefayı ve fedakârlığı veren bizim en büyük yol göstericilerimizdir. 
Başımız dara düştüğünde yanımızdadır. İyi günde kötü günde her zaman yanımızdadır babalarımız. En sıkıntılı günlerimizde gölgesinde soluklandığımız çınarlar gibidir babalarımız. Onların bir tek isteği vardır; Çocuklarına güzel bir gelecek hazırlayabilmek, ahlaklı, örf ve âdetini bilen, devletini, milletini, bayrağını, cumhuriyetini, ülkesini seven bir nesil yetiştirmektir” şeklinde konuştu. 

Başkan Gültak; “Mersin Yazarlar Derneği farkındalık yaratıyor”

Mersin Yazarlar Derneği’nin çalışmalarına da değinen Başkan Gültak, “Kentimizde 2006 yılında kurulan, edebiyat tarih ve kültür ve sanata yönelik projelerine imza atan Mersin Yazarlar Derneği, toplumda kitap okuma alışkanlığını geliştirmek için renkli etkinliklere imza atmakta ve farkındalık sağlamaktadır. Yeni yetişen genç şair ve yazarlarımıza hamilik yaparak, yol gösterdikleri için başkanımıza, yönetimine ve dernek gönüllülerine teşekkür etmek istiyorum” dedi. 

“Akdeniz Belediyesi olarak; sanatın ve edebiyatın yanında yer alacağız”

Babalar Günü’nde, şair ve yazarları Mersinlilerle buluşturan Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın ve dernek yönetimine teşekkür eden Başkan Mustafa Gültak; “Babalar günü vesilesi nedeni ile tüm babalarımızın babalar gününü kutlar; aileleri ile birlikte sağlıklı mutlu ve huzurlu bir hayat dilerim. Mersinli hemşerilerimizin babalar gününü tebrik eder, ebediyete intikal eden tüm babalarımıza Allah’tan rahmet dilerim. Akdeniz Belediyesi olarak her zaman ama her zaman sanatın ve edebiyatın yanında yer alacağımıza da buradan bir kez daha söz veriyorum” ifadelerini kullandı. 

SEVİM ESRA GÜNGÖR

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir