29 Mart 2024

Akdeniz’in en beğenilen başkanı Kocamaz oldu

0

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Belediye Başkanları Birliği’nin sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği halk oylamasında ‘Akdeniz Bölgesi’nin en beğenilen Büyükşehir Belediye Başkanı’ seçildi.

Ankara’da gerçekleştirilen ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı Hüseyin Erer, oylamanın tamamıyla gerçek olduğuna dikkat çekerek, şehirlerin büyümesi ve gelişmesindeki en büyük payın belediye başkanlarına ait olduğunu söyledi. 

Mersinde yaşayan vatandaşların sosyal medya üzerinden kullandığı oylar ile Akdeniz Bölgesi’nin en beğenilen belediye başkanı ödülünü alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise bu tür ödüllerin motivasyonlarını arttırdığını ifade etti. Mersin’i her alanda marka kent haline getirme konusunda gerçekleştirdikleri çalışmalara bundan sonraki dönemde de devam edeceklerini kaydeden Kocamaz, “Gerek Tarsus Belediyesi’ndeki görev süremiz gerek ise Mersin Büyükşehir Belediyesi’ndeki görev süremiz boyunca birçok ödüle layık görüldük. Mersin’de göreve geldiğimizde Büyükşehir diyemeyeceğimiz bir yapı ile karşılaştık ve öncelikli olarak yeni yapılanmamızın temelini sağlamlaştırdık. İkinci görev yılımızda ise büyük bir hızla birçok projeyi hayat geçirdik. Bizler Mersin’i her alanda marka kent yapma amacı ile yol çıktık ve bundan sonraki süreçte de bu amaç doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinin başladığı 2014 yılından bu yana vatandaşların kendilerine olan desteğinin artarak devam ettiğini ve bu durumun da kendilerini memnun ettiğini anlatan Kocamaz, “Bizleri bu ödüle layık gören sosyal medya kullanıcılarına, bu anket çalışmasını hayata geçiren Belediye Başkanları Birliği yönetimine ve en önemlisi de bizlere Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamını emanet eden halkımıza sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’ndaki törende Türkiye’nin 7 bölgesinden toplam 35 belediye başkanına ödülleri verilirken, ikinci tur oylaması sonucu Türkiye’nin en beğenilen 5 belediye başkanı da ödüllerini aldı. 

İHA

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir