29 Mart 2024

400 BİN ÖĞRENCİ KARNE SEVİNCİ YAŞADI

0

Mersin’de 398 bin 113 öğrenci, 2018 -2019 eğitim öğretim döneminin sona ermesi dolayısıyla karne sevinci yaşadı.

Karne dağıtım törenine katılan Mersin Valisi Ali İhsan Su, öğrencilere karnelerini dağıtarak, mutluluklarına ortak oldu. 
Mersin’de bin 261 okulda eğitim gören 398 bin 113 öğrenci, karnelerini alıp tatile merhaba dedi. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu yıl üç farklı merkez ilçede üç okulda karne dağıtım töreni düzenledi. Mersin Valisi Ali İhsan Su ve İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, merkez Mezitli ilçesindeki 15 Temmuz Şehitler Ortaokulunda düzenlenen karne törenine katılarak, öğrencilerin sevinç, coşku ve heyecanlarını paylaştılar. 
Öğrencilere karnelerini ve hediyelerini veren Vali Su, öğrencileri ve öğretmenleri kutladı. Öğrencilerle dersleri ve gelecek planları üzerine sohbet eden Su, onlardan yaz tatilini verimli değerlendirmelerini istedi. Yaz tatilinin, zamanı boş geçirmek anlamına gelmediğini vurgulayan Su, “Mutlaka bu yaz tatilinde çeşitli spor ve sosyal aktivitelerle değerlendirilmesi gereken bir döneme giriyorsunuz. Bunlar hem sizi geliştirecek hem de önümüzdeki yılki başarılarınıza etki edecek çalışmalar olmalı” dedi. 

“Ümitsizliğe kapılmayın”

İl Milli Eğitim Müdürü Koca da karnenin, öğretmen, öğrenci ve ailenin ortak değerlendirmesi olduğunun altını çizdi. Koca, “Unutmayınız ki, kötü karne yoktur, iyileşmeyi bekleyen karne vardır. Karnesinde düşük not olan arkadaşlarımız asla üzüntüye ve ümitsizliğe kapılmasın” diye konuştu. 
Karneyi başarılı ya da başarısız kılan birçok neden olduğuna işaret eden Koca, her çocuğun kendi gelişimine göre bir yeterliliğe sahip olduğunu vurgulayarak, daha çok sevgi, biraz daha planlama, farklı yaklaşımlar, sabır, hoşgörü ve iyi niyetin ailelerin yol haritası olması gerektiğini söyledi. Tatil döneminde test çözme, özet çıkarma gibi öğrenciyi tek bir alana yönlendiren ev ödevleri verilmemesini isteyen Koca, bunun yerine öğrencinin kendini tanıması, geliştirmesi ve sosyalleşmesine katkı sağlayacak sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılması konusunda teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. Aynı şekilde kitap okuma, film izleme, müze ve tarihi mekan gezileri ile toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı destekleyici faaliyetlerin de tavsiye edilmesinin önemli olduğunu kaydeden Koca, öğrencilerden de tatilin bir haftasını dinlenmeye, bir haftasını yeni bir başlangıca ayırmalarını ve tatilde kitap okumaya ve çalışmaya devam etmelerini istedi. 

Bozyazı’da 6 bin 58 öğrenci karne aldı 

Mersin’in Bozyazı ilçesinde eğitim gören öğrenciler, karnelerini alarak yaz tatiline başladı. Öğrencilere karnelerini Bozyazı Kaymakamı Hayatı Taşdan verdi.
 
2018-2019 eğitim-öğretim yılının tamamlanması dolayısıyla Bozyazı ilçesinde eğitim ve öğretim gören öğrencilere karneleri dağıtıldı. Kaymakam Hayatı Taşdan’ın katılımıyla Tekeli Mahallesi Vali Çetin Birmek Ortaokulu’nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Törende konuşan Bozyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin, ilçe bazında eğitim ve öğretim çıtasının başarı ile her geçen gün daha da artarak devam ettiğini söyledi. Bozyazı’da 2018-2019 eğitim ve öğretim yılını tamamlayan 6 bin 58 öğrencinin karne aldığını belirten Sezgin, “Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 27 okulumuzda 400 öğretmenimiz ile bu öğrencilerimizi geleceğe hazırladık. İnşallah önümüzdeki yılda eğitim ve öğretimde çok başarılı bir Bozyazı’yı hep beraber göreceğiz. Bir üst sınıfa geçen öğrencilerimize bundan sonraki eğitim öğretimlerinde başarılar diliyorum. Güzel bir tatil geçirip bol bol kitap okumalarını öneriyorum” dedi. 

İHA

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir